2016. március 16., szerda

2016.03.14. Fészekhagyó tábor - Szendrőlád – 3.nap

Épp befejeztük a vacsorát, a mosogatós csapat szedi le az asztalt, közben pedig mindenki dudolássza, hogy „…meg a nézését, meg a járását…”, még mindig teljesen be vagyunk pörögve a cigány zenés foglalkozástól.

Ki emlékszik arra, hogy mi történt ma?

Ma reggel az volt, hogy mi itt előbb csöndben voltunk, és egyszercsak bekopogott a Nonó, hogy fáj a háta és mi szóltunk a Krisztinek, hogy nagyon fáj a háta, aztán a Pog.Panka megmasszírozta a hátát, hogy sokkal jobban legyen, addig mi pedig tornáztunk (Zsóka).
Ahhoz, hogy dolgozzunk, először is ezen a napon úgy volt, hogy ugyebár mindenki kettészakadt, volt az egyes csapat, volt a kettes csapat. A kettes csapatnak kellett mennie vásárolni, az egyes csapatnak pedig kellett menni állatot gondozni. A vásárláskor vacsorához vettünk dolgokat, és megkaptuk reggeli után a saját félretett pénzünket és megvettük, amit szeretnénk (Barna).





Tehát voltunk mi délelőtt állatot gondozni, aztán meg idejöttek hozzánk zenélni. Hangszereken játszottunk, aztán dalokat tanultunk meg, ráadásul roma dalokat („Amiket én is ismerek!”, „Én is!” „Fenn vannak a youtube-on is!”).  Barna kedvenc dala a csípője, meg a ringása volt, Nonónak énekelni meg táncolni volt nagyon jó, Krisztinek a cigány himnusz, az állati jó volt.

Megbeszéljük, hogy most nem énekeljük még el a nézését meg a járását, hanem együtt befejezzük a blogot.

Bea mondja, hogy Kriszti először azt mondta, hogy ő nem fog felállni a foglalkozáson, mert fáj meg vizes a bokája, aztán mégis felállt. Attila is felállt és táncolt. Mindenkinek nagyon tetszett; „ilyen jó hangulat még sosem volt!”. Nonó életre kelt és mosolyog, még a nyaka fáj egy kicsit, amit Pog. Panka még egyszer meg fog masszírozni.

Kriszti megdícsér mindenkit, mert tegnappal ellentétben akik ma korábban keltek, azok lejöttek a konyhába és bezárkózva beszélgettek, Bea pedig szólt Krisztinek, hogy Nonónak fáj a háta. Megbeszéljük, hogy ha baj van, akkor mindig fontos felébreszteni éjszaka is a segítőket.

Osztjuk a nap dolgozója cetliket. Bea közben meséli, hogy amikor mentünk a boltba bevásárolni, akkor mondták, hogy már kifogyott a kenyér és csak egy óra múlva lesz.

Mindenki bedobta a cetlit, a többiek már dobolják az asztalt izgalmukban, és Ákosnak drukkolnak, aki még gondolkodik, hogy kire szavazzon. Döntött! A mai napon nem született egyértelmű győztes, hanem négyen is a nap dolgozói lettek, és rajtuk kívül is hat emberre érkezett még be szavazat, akiket megint egyesével visítva megtapsolunk (átismételjük, hogy aki már volt nap dolgozója, arra nem szavazunk!!). Ma úgy alakult, hogy az a 4 ember lett a nap dolgozója, akik 2 szavazatot kaptak. Az egyik……asztalon dobolás……aaaaa Dani!!!!!!....aaaaa második……aaaa….Panka!!!!!!....a következő…….az Ákos!!!!!! …..és a következő nap dolgozója……az Attila!!!! Most négy embertől várunk daljavaslatot, Panka kezdi. „Gyerünk, gyerünk!”. Azt választotta, hogy „Szegény vagyok, szegény vagyok, szegénynek születtem, az én babám, az én babám….”. Mindenki énekel (Ma tanultuk zenén – a szerk.). A következő az Attila, aki a Piros almát kéri, amit Bélával szoktunk énekelni. Éneklés, taps, és közben már Dani választ számot. Vastag Csabától szeretne kérni valamit, csak azt kevesen tudjuk énekelni és még Barnának sincs meg, Kriszti valami Fenyő Mikit javasol helyette. „Fenyő Miki mehet…” (Dani). Barna kimegy megkeresni a zenét Daninak a mini hangfalon, ami nem írja ki a számokat, addig Ákos választ. Michael Jackson jön. Közben Barna épp visszatért Daninak a Csavard fel a szőnyeget-tel, megy a risza. Még egy Jacko az Ákosnak, aztán jön a fizetés. Ákos végre beváltotta az őszi táborban tett ígéretét, és megtanított minket moonwalkingozni.

Bea: Jó volt az állatokkal lenni és emberekkel is buliztunk ma, nagy élmény volt, mindenkit puszilok, vásároltunk, főztünk, sütöttünk, ízlett minden kaja.

Panni: Kedves Apukám, nagyon szeretlek téged, kedves Anyukám, nagyon hiányzol nekem, nagyon szeretlek téged, mindenkit, küldök szép ajándékot Kristófnak, boldog névnapot kívánok; névnap alkalmából virágot, tortát.

Dani: Szeretem anyát, nagyon hiányzol, szeretem, puszilom, apát is nagyon szeretem, puszilom, megyünk haza, otthon leszek anyával, apával. Jó volt a kecskékkel, ott etettük őket szénával. Etettük a disznót, jó fiú voltam, megsimiztem.

Mindeközben észrevettük, hogy elfelejtettük bepakolni a poharakat és a tányérokat a mosogató gépbe, Sanya visszajön és nagy műgonddal pakolja, közben telefonál, de azért kéri, hogy írjuk is le, hogy üdvözli a Mamát. Megfázott Zsóka teázik. Mivel kicsit késő van, sokan elindultak fürödni, holnap pedig megyünk haza, így mára berekesztjük az üzenést.


További képek hamarosan a Fészekhagyó csapat Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/feszekhagyok/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése