2015. szeptember 28., hétfő

2015. szeptember 28. Fészekhagyó életmód tábor 8. nap

Kedves Olvasók!

Ma is borongós napunk volt a tanyán, de a kedvünk ettől függetlenül változatlanul mosolygós!

A nap reggeli tornával indult Krisztivel aztán reggeliztünk, és elbúcsúztattuk Dórit, énekeltünk neki, adtunk neki ajándékokat is, én adtam át (Petra).

Aztán megjöttek az újak, Ibi, Gábor meg Dóri Böbi és Ági (Zsóka). Megbeszéltük az új csoportbeosztásokat, a napi programot és meséltünk egy picit az újonnan érkezőknek az itteni hétköznapjainkról. Ibi és Gábor aláírták a munkaszerződésüket, aztán befizettük a pénzeket és mindenki elfoglalta a szobáját, majd a konyhás csoport elment bevásárolni, a többiek meg sétáltak a tanyán Csaba bácsi vezetésével.

Majd kezdődött a munka: diószedés, a szobák és az étkező kitakarítása, a konyhás csoport pedig meglepetés gyümölcssalátát csinált Margit nénivel (nagyon fincsi volt!).

Ebédeltünk, pihentünk, délután pedig benti munkákkal folytattuk a napot: felmosás, söprés, a vacsora elkészítése. Három féle salátát készítettünk, nagyon finomak voltak a saláták, mindenkinek puszi, aki készítette! (Zsóka) Először krumpli salátát csináltunk. Feltettük a krumplit főni, megvártuk, amíg felfő. addig megcsináltuk a szószokat, ami nagyon finom volt, majonéz joghurt, tejföl... (Zsolti).
Addig a többiek, miután végeztek a munkával, képeslapot készítettek, gombot varrtak rá.

Ezután a tetőtérben beszélgettünk a szerdai programról (amikor majd a kunadacsi gyerekek jönnek hozzánk). Kitaláltuk, hogy ki melyik állomásnál lesz majd.
Vacsoráztunk, megbeszéltük a napot, szavaztunk és fizetést kaptunk. Éééés a nap dolgozója (dobpergés): Pogány Kriszti, aki nagyon örült ennek a címnek és az Újra itt van a nagy csapat című számot kérte, amit el is énekeltünk neki. Később még meghallgattuk Ákos kérésére a Jégből vagyok című számot, majd mindenki indult a szobájába.

ÜZENETEK:

Niki: Kedves Anya. Hogy vagytok odahaza? Sokszor üdvözlöm apát mamát is, meg a nagybátyáimat. Jól érzem magam, jól bánok a lovakkal. Nagyon szeretlek titeket! Sok puszi Niki

Zsolesz: Kedves Anyucika! Megjöttek az új segítők, akiket nagyon szeretek. és ne tudd meg, de krumplis salátát készítettem, ízlett mindenkinek. Pusszancs-nyusszancs

Panni: Szia Anya! Sokat gondoltam rád, segített a munkában. Sokat takarítottam és volt rendrakás. Gyógyulj meg, egészséges legyél. Pénteken születésnapom lesz!

Petra: Kedves Dóri! Nagyon hiányzol nekem, sokat gondolok rád. Jól érzem magam így is a táborban.

Gabi: Apa gyógyulj meg, hiányoztok nagyon!

Nono: Nagypapámnak még írok egy képeslapot. Jól érzem magam, tetszik a program, Krisztivel vásároltam. Jó éjszakát kívánok Anyuéknak!

Zsóka: Kedves Anyu! Nagyon jól éreztem magam! Ma nagyon finomat ettem, nagyon várom, hogy vasárnap haza mehessek. Albin, nagyon szeretlek! Sokszor puszillak!

Ibi: Megérkeztünk, tetszik a tábor, jól érzem magam. Puszi

Blanka: Kedves Anya! Jól érzem magam, jók a feladatok. Hiányzol, jó lesz vasárnap találkozni

Kriszti: Drága Szüleim és Mindenki! Holnap kiveszem a szabadnapot, és hatalmas ölelést küldök nagyon nagy szeretettel. Megjöttek a többiek, akiknek nagyon örülök! Szeretném megköszönni, dórinak a segítséget.


Sanya: Kedves Anya! Legyél boldog, és jöjj le a tanyára majd!


Készülnek a saláták...

... és a szalvéták

Konyhai mókázásKépeslapkészítés

Esti tánc


Délutáni beszélgetés
A nap dolgozója

5 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Fiatalok!
  Kedves Segítől!
  Kedves Háziak!
  Jó érzéssel tölt el ,hogy olvasom az élménybeszámolót és az üzeneteiteket.Mai napra is jó munkát.Így tovább:)

  VálaszTörlés
 3. Istvánnak üzenem nézze meg a kovászos uborkát hogy jó e már (vagy már meg is ettétek?)

  István
  Mindenkinek nagyon hiányzol a Lágymányosin
  Puszilnak
  Üdvözlet mindenkinek
  Panka

  VálaszTörlés
 4. Istvánnak üzenem nézze meg a kovászos uborkát hogy jó e már (vagy már meg is ettétek?)

  István
  Mindenkinek nagyon hiányzol a Lágymányosin
  Puszilnak
  Üdvözlet mindenkinek
  Panka

  VálaszTörlés
 5. Istvánnak üzenem nézze meg a kovászos uborkát hogy jó e már (vagy már meg is ettétek?)

  István
  Mindenkinek nagyon hiányzol a Lágymányosin
  Puszilnak
  Üdvözlet mindenkinek
  Panka

  VálaszTörlés