2013. október 24., csütörtök

Második turnus- 4. napRagyog ránk a munka napja!

Ma korábban keltünk, mint eddig, ugyanis kiderült, hogy a piac, ahova a délelőtti programot szerveztük 10-ig van csak nyitva. Ezért minél előbb oda kellett érnünk. A fiatalok beváltották a megspórolt játék-pénzüket igazira. Leírjuk azért, hogy nem mindenki találta meg az összes pénzét, ő nem is kapta meg a várt összeget (csak annyit, amennyit fel tudott mutatni). A piacon sok szép dolgot láttunk. Rita vett a családnak sajtot, kesztyűt és egy csokor virágot, Dani is sajtot vett saját fogyasztásra és zoknit és kötött téli kesztyűt. Panka vett az Anyukájának ajándékot, valamint zoknit önmagának (megemlítem, hogy épp körbe mosott, úgyhogy ha nem megyek férjhez, mindenki tudja már, hogy ő a hibás!). Domi vett zoknit. Misi- segítő sokféle zöldséget vett magának, meg fügét. Albin fülhallgatót vett, Zsóka majdnem vett egy csilli-villi felsőt, de végül úgy döntött, hogy inkább spórol a fagyira. Sanya és Blanka nagyon egymásra találtak a piacon (pletyka: mintha új szerelem lenne kibontakozóban). Panni is vett virágot, kesztyűt (szép pirosat) és ajándékot haza. Kati vett egy csokor színes virágot Krisztinek előszülinapi ajándékként, aki pont irigyelte a lányoktól a virágot és titokban ő is arra vágyott- az ő álma is valóra vált. Niki is akciós zoknit vett. A többi nem jut eszünkbe, majd otthon meglátjátok! A piac után elsétáltunk a helyi katolikus templomba. Nagyon barátságos kis templom. Dani ilyen papot még nem látott, aki ennyire világiasan lett volna öltözve. Itt beszereztünk valamit, ami meglepetés (de a továbbiakból úgyis kiderül).  Ezután elsétáltunk a könyvtárba, ahol meg**** (sípolás) -tuk a meglepetéseket. Ezután elmentünk a postára, ahol fel*****(sípolás) -tuk a meglepetéseket. Mindent mindenki a saját pénzéből, egyenként fizetett. Miután ezt megtettük, elindultunk a Zöld Ász Vendéglőbe ebédelni, ahol degeszre ettük magunkat (kivéve Dani!- „mert különben kinyiffant a muterom”). Ezt követően lovas fogatra szálltunk, és meg sem álltunk a cukrászdáig, ahol mindenki a saját pénzén vett azt, amit ő szeretett volna. Visszaszálltunk a lovas kocsira, ami ez idő alatt kint várt minket. Napfürdőzve és énekelve („Énekelve?!”- „Te aludtál Dani!”) visszadöcögtünk a Strázsa tanyára, ahol Betyár fogadott minket.
A csendes pihenő (Dani:„Milyen csendes pihenő?!” K: „Te hol voltál Dani?”- ezt letárgyaltuk, azt nem írjuk most le, a lényeg, hogy Daninak kimaradt háromnegyed óra) sokaknak a padláson volt, a szivacsokon, rengeteget nevettek, egymást szórakoztatták a fiatalok (erről nem készült kép, mert a segítők ráfeküdtek a fényképezőgépre és azon szundiztak). Ezután társadalmi ismereteket tanultunk kint az erdő szélén, a padokon, mert gyönyörű az idő! A vásárlásról beszélgettünk, hogy mi mennyibe kerül, és ki mit venne, ha kevés pénze lenne és neki kéne gondoskodnia a család étkezéséről. Úgy vettük észre, hogy sok család szereti az édességet és az üdítőt, nincs szükségük ételre. De ez nem mindegy.
Ezután elkezdődött a délutáni munka. Állatok (szokásos- ja, Bogáncs kutya kinyiffantott egy kopasz nyakú csirkét- A betyárját! JA, az egy másik kutya!), kert (toboz szedés, Zsolti rőzsét gyűjtött és tűzmester válhat belőle) és konyha, ahol sportszeletet készítettek nekünk és kitakarították az étkezőt karácsonyi zenére, meghitt hangulatban a kis tündérkék). Vacsoránk a holnapi ebéd volt. Almaszósz, rántott csirke és krumpli. Dani ma délutánra szabad napot vett ki, ő készítette a videó felvételeket és a blogot Katival (egyébként rengeteg képet készített ma is, ettől függetlenül). Sanyát a csapata Csaba bácsi vezetésévet kollektívan össze-vissza harapdálták (ezt csak mondták, hogy írjam be, nem tudom miről van szó- majd elmeséljük).
Vacsi  után a szokásos, már ők maguk követelték a fizetésüket, egyre őszintébb napi kör volt, a holnapi programot megbeszéltük, a nap dolgozójára szavaztunk. Az eredmény: Tina Turner (??- Kiderült, hogy az Márkó) , Blanka, Albin éééés Sanya! Gratulálunk! Énekeltek, énekeltünk, majd Disco!! Hatalmasat buliztunk, leizzadtunk, levezettük egy szerelem vonattal, TV- macival és már mindenki lefeküdt.

 Holnap még korábban indulunk. 

Képek:
 Cukrászda:
 Ebédvárás Dani-módra:
 Könyvtár:
 Panni virággal:
 Piacolás:
 Somlóit?!
 ***** a *****-ot
 Lányok virággal a hintón:
 Étteremben:
 A lovaskocsin:

 Társadalmi ismeretek:
 Egymást is tanítják a fiatalok:
 Társadalmi ismeretek fogalakozás:


 Zsóka bevásárlása:


Albin kedvenc foglalatossága:


Márkó- gazda:


Panka-tündér:


Ritalicska:


DolgoSanya:


Sport- szelet készül:


Zsolti a rőzsegyűjtő rénszarvas


Zsóka, a tobozgyűjtő:


A megkeresett pénz:


I think this is the beggining of a beautiful friendship:


Mélyrepülésben vannak a papagájok:


Bónusz kép Márkóról:


...és Zsoleszről:


A nap dolgozói:


Sanya tud élni:


Szerelemvonat:


A holnapi program:Jó éjszakát mindenkinek!

Közeleg a vasárnap, már nagyon várunk Benneteket, sok a mesélni valónk!!!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése