2016. március 14., hétfő

2016.03.12. Fészekhagyó tábor – Szendrőlád – 1.nap

Most itt ülünk a vacsora után és felelevenítjük a Strázsa tanyás táborban aláírt munkaszerződés részleteit. Itt is fogunk a tanyához hasonló feladatokat végezni, kapunk érte fizetést, P. Kriszti kérdezi, hogy lesz-e szabadnap, de megállapodunk benne, hogy mivel kevesebb, mint 4 teljes napot töltünk el itt, erre most nincs szükség; ha valaki rosszul van, szól. Zsóka felolvassa a szerződésmintát…..4500 Ft munkabér / nap. P. Kriszti: „Fú de jó”. S. Kriszti: Igen, de ebből még lejönnek összegek.
Lesz állatgondozás egy másik ház udvarán, takarítás, főzés, vásárlás….”a munkavállaló legfeljebb napi 5 órát dolgozik”; megbeszéljük, hogy ez azt jelenti, hogy többet nem, de kevesebbet lehet.
S. Kriszti: Mi maradt ki a szerződésből?
Dátum, szabadság, …., Gábor: az a betegszabi, az olyan, hogy akkor táppénzt kaptok; mondjuk 55 ezer a fizetésed, de csak 30-at kapsz . El kell menni orvoshoz. Nonó: Például én voltam kórházban, és akkor kaptam táppénzt.
Mindenki tudja a lakcímét? Nem.
Kitöltjük a szerződéseket és végigbeszéljük a rezsi, az étkezés és az egyéb kötelező kiadásokat, amik után 500 forint marad. Az első és az utolsó tört nap összesen ér egyet, szóval háromszor jön a fizetés. Nagyon-nagyon kell rá vigyázni, mert ha elveszítjük a pénzt és nem tudjuk befizetni a rezsit, akkor az az 500 forintos megtakarítások rovására megy.

Mi is az a blog? Zsóka: Amikor megírjuk a napot, hogy ma mi csináltunk. A szüleinknek írjuk le, hogy pontosan mi történt ma velünk.

Elmentünk a Keleti pályaudvarra a vonatállomásra, fölszálltunk az egyes megállóra, vágányra, aztán meg átszálltunk a villamosra és úgy mentünk el. Barnus: „Miskolcig mentünk vonattal, utána mentünk busszal”. „Barnus, először villamos, utána busz!”. „Igen, villamos, utána busz”. A vonat után nagyon kellett sietni, mert el kellett érni a villamost és a buszt és időben odaértünk a buszhoz és mindenki egyedül cipelte a saját bőröndjeit. Megérkeztünk Szendrőládra.




S.Kriszti: Mi a hely, ahol vagyunk? „Tanya”. „Nem, Szendrőlád”.
Zsóka: Nagyon jó volt a fánk, én kértem két csokisat és még baracklekváros volt. A gulyásleves is nagyon jó volt. P. Kriszti: meg a saláta és a gomba is. Isteni volt, tényleg!  Ebéd után aki itt volt lent, az elmosogatta a tányérokat, elmentünk sétálni.
Nonó: Találkoztunk vadidegen emberekkel.
Zsóka: Utána meg elmentünk vásárolni: kenyeret, répát, sonkát, májkrémet, vajat, uborkát és répát, meg szalámit. Petra fizetett.
A többiek pedig pénztárcát készítettek tejesdobozokból, nagy beszélgetős bulizós hangulatban. Arról beszélt a Gábor, hogy ahhoz hogy kocsit vezess, kell egy vizsga.
Utána vacsorát készítettünk, jó volt a vacsi, aztán szerződést írtunk.

Krisztinél fizetés, Dórinál üzenés.

Zsóka: nagyon jól érzem itt magamat, nagyon örülök, hogy itt lehetek és nagyon ízlett a mai ebéd és a vacsora és most írtuk alá a szerződést és megbeszéltük, amit kellett és puszi nektek.

Panni: Sok puszi anyámnak, apának, szeretnék gondolni rátok, szeretnék táncolni, zenélni.

Petra: Jaj Istenem, igaz, hogy egyelőre jól érzem magam, csak kívánkozok haza, most már álmos is vagyok.

Bea: Jól érzem magam és hiányoznak; anya, papa, mama meg a nénikém! Hiányoznak, meg szeretem őket és büszke vagyok rájuk, hogy ilyen jó családom van! Meg az Attila is hiányzik szörnyen!

Nonó: Találkoztunk nagyon kedves emberekkel, kis gyerekek játszottak a labdával, jött egy idős asszony, aki elmesélte a történetét, nagyon kedves volt, elmesélte, hogy mi a betegsége, neki is ritka betegsége van, mint nekünk is, nagyon puszilom keresztapáékat és a szüleimet. Nagyon szép helyre jöttünk, nagyon szép ez a tájegység.

Gábor: Nagyon jól érzem magam, tetszik a hely, vagyis a szállás, jó a társaság, jók a programok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése