2015. szeptember 24., csütörtök

2015 szeptember 24. Fészekhagyó életmód tábor 4. nap

Kedves Olvasók!


Ma kicsit korábban keltünk, hogy elmenjünk a szabadszállási piacra.

Piac után néhányan elmentek a postára újságot venni (sütireceptes, Nők lapja Nyár, Sütimagazin, Kiskegyed, Pletykamagazin, Blikk nők, stb.)

Utána könyvtárba mentünk. Megkérdeztük, hogy milyen könyvek vannak és képeslapot írtunk (anyucikámnak, Albinnak, K. Kriszti másoltatott egy Harry Potter képet és elkérte a címét, aztán feladtuk postán a képeslapokat illetve volt, aki végül anyagi vagy egyéb okokból a személyes átadás mellett döntött).

Utána elmentünk cukrászdába (eközben P. Kriszti a boltban diétás édességet vett magának). Vettünk például tortát, somlóit nagyon sokan (ezért alakult ki a somlói királyság), „csokis alagutat, ami olyan finom volt, hogy meg is ettem a felét”. 

Utána elmentünk a Zöld Ászba ebédelni, ahol levest ettünk és olyan sokféle tésztát, amitől egy kicsit mérgesek voltak (magukra). Aztán hazajöttünk, csendespihenő volt, majd kezdődött a munka.

A Királyok és királynők fönt föltakarítottak és közben Madonnára diszkóztak.

Fészekhagyó tanyasiak a konyhában paradicsomos tésztát főztek és kovászos uborkát csináltak, ami most kint van és arra várunk, hogy megsavanyodjon. Ecet kell hozzá, kapor, fokhagyma és kenyér.

Utána eregettünk egy kicsit sárkányt, aztán elmentünk beszélgetni arról, hogy holnap mit fogunk csinálni az iskolában.

Végül felolvastuk a három kommentet, amiből sajnos a középsőt kitörölte a feladója, viszont Pogi és Zsuzsa üzenetének mindenki nagyon örült! Közben Krisztin keresztül üzentek Bagyura Gáborék, hogy majd Gábor is jön, már nagyon várjuk!

ÜZENETEK:

Niki: Kedves Anya legyetek jók és Fifit sokszor üdvözlöm, ja és majd fölküldöm a postára a levelet, majd hogyha lesz kettő.

Zsolesz: Azt üzenem a Bagyura Gábor kollégámnak, hogy ha találkozunk, elszabadul a Lehetsz király dalocska! Pusz

Nonó: Kedves Anyu, Apu, jó éjszakát kívánok és Manóka sokszor puszil!

Zsóka: Kedves Szüleim! Nagyon szeretlek benneteket és sokszor puszillak benneteket és már nagyon várom, hogy találkozzunk!

Petra: Kedves Gábor! Szeretném, hogy ha jönnél, mert nagyon hiányzol.

Blanka: Anya képzeld el elmentünk a boltba és shoppingoltunk és könyvtárban voltunk!

Panni: Kedves szüleim, kedves Gábor, voltam a cukrászdában, elmentem virágot venni, piacra és voltam könyvtárban, írtam képeslapot!

Rita: Azt üzenem anyáéknak, hogy sokszor puszilom őket, hogy vigyázzanak magukra, ne aggódjanak és hogy jókat alszom a szobában.

Attila: Azt üzenem, hogy jól érzem magam (miközben éppen zsebkendővel törli le a nevetéstől a könnyeit, amit a blogüzenő sarok mellett kialakult össznépi röhögőgörcs közben szerzett – a szerk.)

P. Kriszti: Millió ölelést küldök mindeninek.

Közben Szabi – az isteni vacsora főszakácsa, aki sajnos ma este volt utoljára a táborban – kiszámolta a nap dolgozója szavazatokat, ami egy eddig szokatlan osztott győzelmet hozott ki: holtversenyben nyert Nonó és K. Kriszti. Nonó egy gyönyörű dalt kért, Kriszti viszont nagyon szomjas volt és útnak eredt ezért neki még nem tudtunk énekelni.

Fizetés osztás után spontán buli kezdődött a konyhában:






Utazás a piacra

Piaci szerzemény

Piaci szerzemény

A csapat egyik fele újságárushoz ment...


... míg a másik fele vad fotozkodásba kezdett


Olvasgattunk a könyvtárban


A várva várt cukrászdában


A Zöld Ász előtt

A Zöld Ászban

Felkészülés a holnapi iskolai látogatásra


Buli van a házban

Mindenki táncol






4 megjegyzés:

  1. Sziasztok pajtikáim!! Közben már landolt a vonat- gépem a Keleti pályaudvaron, mindjárt haza is érek, de már hiányoztok, furcsa lesz most nélkületek, remélem minél elöbb találkozunk és, hogy András is jobban van már! Vigyázzatok magatokra és néha nézzetek rá a koviubira is! Sanya majd megkapja az összes képet, amit csináltam. Ölelés innen mindenkinek: Szabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nagy a jó kedv
      Jó látni hogy ilyen jól érzitek magatokat!
      Puszi es mindenkinek nagy ölelés!

      Törlés
    2. Nagyon nagy a jó kedv
      Jó látni hogy ilyen jól érzitek magatokat!
      Puszi es mindenkinek nagy ölelés!

      Törlés
  2. Nagyon nagy a jó kedv!
    Jó látni,hogy ilyen jól érzetik magatok.
    Puszi és nagy ölelés mindenkinek

    VálaszTörlés